Holanđanin planinario po Sandžaku pa mu pozlilo zbog vrućina – Profesionalci ga satima spašavali

Holanđanin planinario po Sandžaku pa mu pozlilo zbog vrućina – Profesionalci ga satima spašavali

715

Gusinje: Na planini Prokletije u reonu Vusanje, odigrala se prava drama kada je troje državljana Holandije uputilo poziv za pomoć Operativno-komunikacionom centru.

Spasilačka akcija na Prokletijama trajala je oko tri sata, a u njoj su učestvovali profesionalci iz Gorske službe spašavanja Crne Gore. Incident se dogodio kada je jedan od Holanđana, usljed visokih temperatura, doživio iscrpljenost i dehidraciju.

“Troje državljana Holandije uputilo je poziv za pomoć sa pomenutog lokaliteta putem OKC-a 112 Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a. Jedan od državljana Holandije prilikom planinarenja osjetio je slabost,” izjavili su za RINU iz GSS Crne Gore.

Po dolasku spasilačke ekipe na lice mjesta, konstatovano je da se radi o iscrpljenosti i dehidraciji uzrokovanoj visokim temperaturama. Nakon ukazane pomoći i transporta, državljanin Holandije predat je ekipi Hitne pomoći Gusinja.

“U akciji su učestvovali SZ Gusinje,” ističu u GSS CG, naglašavajući brzu i efikasnu reakciju svojih timova u ovakvim situacijama.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *