Imamović: SDA Sandžaka 3. aprila kreće ide samostalno na izbore

484

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka samostalno izlazi na predstojeće parlamentarne izbore u Srbiji, rekao je danas u ime Centralnog izbornog štaba ove partije Enis Imamović.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Glavni odbor stranke usvojio izborni program, listu, kalendar aktivnosti, a formiran je i Izborni štab.

“Naš izborni program ima osam tačaka, koje podrazumijevaju reformu političkog sistema Srbije, regionalnu saradnju, projekte koji se tiču privrede Sandžaka, regionalni prostorni plan Sandžaka, regionalni ekološki akcioni plan i program zaštite životne sredine. Osim toga, plan sadrži i tačke koje se odnose na lokalnu i regionalnu samoupravu i sigurnost i kapitalne projekte, koji su od posebnog značaja za Sandžak“, rekao je Imamović.

On je dodao da od sutra kreću sa prikupljanjem potpisa podrške građana u ograncima stranke u svim opštinama u Sandžaku.

“Usvojili smo izvještaj o međustranačkoj saradnji sa demokratskim strankama i pokretima u Srbiji, o predizbornoj, izbornoj i postizbornoj saradnji. Našli smo ozbiljne sagovornike u Beogradu, koji mogu da doprinesu i donesu pozitivne promene u Srbiji i našim životima“, rekao je Imamović.

Istakao je da predstavnici ove stranke na lokalu imaju zadatak da vode razgovore sa svim političkim opcijama u Sandžaku u vezi stvaranja pozitivne političke klime na ovim izborima, a kako bi građanima omogućili da u fer, demokratskoj i slobodnoj atmosferi izraze svoju izbornu volju.

“Mi nastavljamo uspješnu decenijsku saradnju sa Partijom za demokratsko djelovanje. Albanci u Preševskoj dolini, na čelu sa Šaipom Kamberijem, će sigurno ostvariti najbolji rezultat u protekslih 30 godina, a mi ćemo nakon ovih izbora imati još jači poslanički klub u Skupštini Srbije“, rekao je Imamović.

On vjeruje da će koordinisano sa ovim albanskim partnerima doći do zajedničkog kandidata za predsednika Srbije, koji može da donese ozbiljne i korenite promene u zemlji.

“Želimo da razgovaramo o tome koji to predsjednički demokratski kandidat može da podrži naše političke programe i koji može da pomogne da Bošnjaci i Albanci postanu integrativni dio ovog društva. Nama je cilj da stvorimo određeni ugovorni odnos tog kandidata prema narodima koje mi predstavljamo i da on nakon izbora odmah krene u neophodnu reformu političkog sistema u Srbiji“, rekao je Imamović.

On od budućeg predsjednika zemlje očekuje da pokrene ozbiljna pitanja, da vrati Bošnjacima status naroda i da sprovede sve ono za šta se pre izbora dogovore.

Imamović očekuje tešku izbornu kampanju, sa velikim brojem ucjena i prijetnji, a za naredne dane najavljuje da će obavijestiti javnost o sastavu njihove izborne liste i imenima kandidata za narodne poslanike, za koje vjeruju da mogu da okupe najveći broj glasova u Sandžaku.

Izvor: Radiostoplus.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.