ISMET AZIZI PONOVO VRIJEĐA BOŠNJAKE: Kapa vam zna a glava vam ne zna ko ste!

740

Predsjednik organizacije “Kosovo za Sandžak” Ismet Azizi ponovo je imao skandalozni istup na društvenim mrežama u kojem je uvrijedio sandžačke Bošnjake po ko zna koji put.

Naime, on je ispričao jednu priču sa Pešteri u kojoj su Albanci prolazeći pored nekog Bošnjaka obratili mu se na albanskom jeziku. Bošnjak je odmahnuo rukom riječima da ne zna albanski a, prema Azizijevoj priči, Albanci su odgovorili: “Uhhh jazuk ti bilo, kapa ti zna, a glava ti ne zna”.

Aludirajući na to da svako ko nosi ćulah je automatski i Albanac. Odnosno da ovaj Bošnjak je zapravo asimilirani Albanac. Inače ovu tezu sve otvorenije i agresivnije zastupa ova grupa okupljena oko Azizija. U tu svrhu oni su i među Bošnjacima angažovali jedan dio ljudi koji će raditi na projektu albanizacije Sandžaka.

Sandžačke posjeduju još informacija i dokaza u kojima ova grupa sa nipodaštavanjem i omalovažavanjem govori o Bošnjacima kao lažnoj naciji.

U narednom periodu javnost će biti upoznata sa ovim informacijama i ko to među Bošnjacima pruža logističku podršku Aziziju u njegovim namjerama.

U nastavku vam prenosimo Azizijevu objavu u originalu, bez ispravljanja gramatičkih i stilskih grešaka.

“Kapa ti zna a glava ti ne zna “! Prije dva tri dana, dok sam obišao Pesterska sela, čuosam jednu priču. “U selu Rasno imam jednog habapa, (priča mi vodič naš prijatelj, koji neumorno je išao sa nama od sela do sela, i od kuče do kuče), i on nam priča o njegovim amidžom”. U to vreme na Pešter nosili svi čulahe na glavu, pa i njegov amidža. Dok je ovaj radio u svoju njivu, naišli ludi iz Ugla koji i dan danas govore albanski, i kad su prišli do njega, pitali ga, ” A je lodhë”? ( jesi se umorio?) Ovaj mahne im rukom i reče njima, “ne znam ti ja to”. A ovaj mu uzvrati : Uhhh jazik ti bilo, kapa ti zna, a glava ti ne zna.”

" Kapa ti zna a glava ti ne zna "!Prije dva tri dana, dok sam obišao Pesterska sela, čuosam jednu priču. “U selu…

Posted by Kosova për Sanxhakun – Kosovo za Sandzak- Kosovo for Sanjak on Monday, July 8, 2019