Iz Bosne nova donacija za Novi Pazar

1118

Posredstvom Humanitarnog društva” Merhamet” iz Travnika, predstavnici Udruženja građana poreklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini uručiće novopazarskoj Opštoj bolnici pomoć koja se sastoji iz medicinske opreme.Pomenuta donacija, samo je jedan u nizu različitih oblika pomoći Novopazarcima u periodu suočavanja sa pandemijom virusa korona. Delegaciju je tim povodom ugostio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“U saradnji sa Humanitarnim društvom “Merhamet” realizovali smo određene aktivnosti kako bi iskazali solidarnost i uključili se u podršku narodu Sandžaka, u borbi sa opakom bolešću. Htjeli smo da pokažemo da su naši mostovi čvrsti, da jedni o drugima mislimo, da jedni na druge možemo računati i u lošom i u dobrim vremenima”, kazao je potpredsjednik Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka  Izet Šabotić, ističući da je današnji sastanak u Novom Pazaru i dobra osnova za dalju, još uspešniju saradnju.

Predsjednik HO “Merhamet” iz Travnika Kenan Vrbanjac istakao je da je uz opremu za bolnicu, delegacija Bosne i Hercegovine obezbjedila i simboličnu finasijsku donaciju, kako za Novi Pazar, tako još za tri sandžačke opštine.

“Građani Bosne i Hercegovine su uvijek uz svoje prijatelje u Sandžaku. Mi smo jedno. Želimo da znate da niste sami i Bogu hvala što nam je omogućio da jedni drugima kada zatreba budemo od pomoći”, kazao je Vrbanjac.

Gradonačelnik Nihat Biševac koji je danas bio domaćin delegaciji iz Bosne i Hercegovine zahvalio je na pomoći koju su pružili Novom Pazaru i njegovim građanima  ali i ostalim sandžačkim opštinama.

’’Vrijednost pomoći je oko 250.000 maraka, a danas je konkretno uplaćeno na namjenski račun 5.000 eura. Takođe će danas biti isporučena medicinska oprema bolnici u Novom Pazaru. Izuzetno je važno da u ovim teškim trenucima Novi Pazar ima ovoliko prijatelja, posebno iz BiH i ta briga koja je pokazana, kako  institucija i udruženja, tako i pojedinaca. Ja  i ovom prilikom svima zahvaljujem na pomoći koju su pružili gradu Novom Pazaru i što su u ovim najtežim trenucima bili uz građane Novog Pazara i Sandžaka.

Članovi delegacije Bosne i Hercegovine posebno su apostrofirali da je jedan od najvažnijih zajedničkih projekata BIH i Sanžaka trajno povezivanje mladih generacija.

Izvor RTV NP
One thought on “Iz Bosne nova donacija za Novi Pazar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *