IZ Sandžaka organizuju tribinu posvećenu Palestini i humanosti – Gosti eminentni islamski svjetski učenjaci

473

Novi Pazar, 18. novembar – U velikoj sali Kulturnog centra u Novom Pazaru, u subotu 18. novembra u 19:00 časova, održaće se značajna tribina na temu Palestine i humanosti. Organizatori događaja su Islamska zajednica Srbije i Mešihat Islamske zajednice Sandžaka, što odražava njihovu posvećenost raspravi o ključnim globalnim pitanjima.

Ovaj događaj će okupiti eminentne stručnjake i akademike iz različitih delova sveta, uključujući Dr. Mohammeda Al-Walija, sekretara Vijeća palestinskih učenjaka, Dr. Hatema Abdel Azima, predsjednika Vakufske fondacije Al-Fath, Dr. Abdula Haj Jusufa, zamjenika predsjednika Vijeća sudanskih učenjaka, i Dr. Abdullaha Al-Zindanija, dekana Odjela za ekonomiju na Jemenskom univerzitetu Iman. Takođe, prisustvovaće i Šejh Abdul Warith Abdul Khaliq, poznat po svom doprinosu u oblasti islamskih studija.

Tribina će otvoriti dijalog o trenutnoj situaciji u Palestini i izazovima s kojima se suočava palestinski narod. Takođe, biće fokusirana na ulogu humanosti u rešavanju konflikata i promovisanju mira. Učesnici će imati priliku da čuju i diskutuju o različitim perspektivama i pristupima koji se mogu primeniti u cilju postizanja održivog mira i prosperiteta u regionu.

Ovaj događaj predstavlja izuzetnu priliku za Novi Pazar da se upozna sa globalnim pitanjima i doprinese konstruktivnom dijalogu. Organizatori pozivaju sve zainteresovane građane da prisustvuju tribini i učestvuju u ovoj važnoj raspravi.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.