IZDATO UPOZORENJE U NOVOM PAZARU: Pojavio se jeziv snimak sa nadzornih kamera – Divlja zvijer šeta Novim Pazarom

8718

NOVI PAZAR – U četvrtak u ranim jutarnjim satima, na nadzornim kamerama jednog objekta u Novom Pazaru, uočena je neobična i uznemirujuća pojava. Snimak, koji se brzo proširio društvenim mrežama, prikazuje vuka kako šeta ulicama jednog naselja u Novom Pazaru.

Instagram i FB stranica “Stop bahatom parkiranju” prati dešavanja i vijesti iz Novog Pazara, objavila je ovaj snimak, upozoravajući građane, posebno one koji žive u naselju Šutenovac, da budu na oprezu. Video je izazvao zabrinutost među stanovnicima, koji se sada pitaju kako je divlja životinja uspela da se probije do centra grada.

Vukovi, poznati po tome da žive u čoporima, obično izbjegavaju naseljena mjesta, što čini ovaj događaj još neobičnijim. Postoji strah da ovaj vuk nije samotnjak, iako za sada nema dokaza o prisustvu drugih vukova u blizini.

Zimski mjeseci su teški za divlje životinje, a vukovi posebno osećaju nedostatak hrane. Iz tog razloga, oni su ponekad primorani da ulaze u torove i napadaju stoku, najčešće ovce i koze, u potrazi za hranom. Ovo povećava rizik od sukoba između divljih životinja i ljudi, posebno u ruralnim područjima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *