Izložba “Pazarska naselja”

182

Ispred Sibilja danas je otvorena izložba pod nazivom “Pazarska naselja”, autora Elijasa Rebronje koju je organizovala Narodna biblioteka Dositej Obradović. Izložba je otvorena danas, a trajaće narednih mjesec dana, pa će tako građani biti u mogućnosti da panoe pogledaju u Gradskom parku.

Narodna biblioteka Dositej Obradović godinama unazad priređuje izložbe koje se odnose na novopazarsku kulturu, pa su prošle godine predstavljeni stari zanati, dok je ove godine autor izložbe, direktor Elijas Rebronja predstavio novopazarska naselja. On dodaje da se cijela izložba zasniva na etimološkom rečniku književnika Ismeta Rebronje, koji je direktor Narodne biblioteke Elijas Rebronja proširio i tako su sada ovom prezentacijom obuhvaćeno sto naselja u okolini Novog Pazara.

Izložba „Pazarska naselja“ je od velikog historijskog kao i linvističkog značaja, istakao je predsjednik društva historičara Esad Rahić.

Ispred Sibilja danas je upriličeno svječano otvaranje, a panoi sa slikama novopazarskih naselja biće ovih dana premješteni u Gradski park, pa će tako građani moći da uživaju u njima narednih mjesec dana.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.