ubica sa pešteri

Izručen prošle nedelje iz Austrije osumnjičeni za ubistvo na Pešteri – Juče saslušan u Novom Pazaru

7838

Ministarstvo pravde Austrije izručilo je prošle nedelje Srbiji S.Z. (27) iz Sjenice, osumnjičenog za ubistvo N.D. (28) iz Tutina. Saslušan juče u Višem tužilaštvu u Novom Pazaru, osumnjičeni će ostati u pritvoru do daljnjeg, najmanje 30 dana, potvrdio je izvor iz pravosudnih krugova za radio Sto plus.

S.Z. se tereti da je 8. februara ove godine u selu Međugor kod Sjenice, N.D. usmrtio upotrebom oštrog predmeta, nakon čega je telo bacilo u napušteni bunar. Telo je pronađeno dva dana kasnije, a pet dana nakon zločina, Viši sud u Novom Pazaru izdao je međunarodnu poternicu. Uhapšen je 21. februara u Austriji, a izručenje je odobrila tamošnja pravosudna vlast.

Na saslušanju u Višem tužilaštvu, S.Z. je izneo svoju odbranu.

“Odlučeno je da mu se pritvor produži zbog rizika od bekstva, mogućeg uticaja na svedoke i uznemiravanja javnosti koje bi moglo ugroziti vođenje postupka,” objasnio je portparol Višeg suda.

Pored S.Z., u istrazi učestvuju i E.DŽ. (19) iz Sjenice, optužen za neprijavljivanje pripreme krivičnog dela, te E.H. (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć počiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

“Istraga je trenutno u fazi prikupljanja dokaza i očekuje se dalji razvoj događaja,” zaključili su iz Višeg suda.

Iako su neki mediji iznijeli tvrdnje da je pod velikim policijskim nadzorom ubica sa Pešteri sproveden u Tužilaštvo, napravljena je pogreška. Istine radi, istog dana je Samir Tutić iz Specijalnog tužilaštva u Beogradu sproveden i, nakon davanja izjave, vraćen je u specijalno tužilaštvo u Beogradu. Za više informacija možete pročitati u ovom članku—>>Samir Tutić u pratnji jakih policijskih snaga stigao u sud u Novom Pazaru /VIDEO/
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *