danka ilic

“JESI LI VIDEO OVO, IZVUKLI SMO SE?” Ubice odala OVA izjava – Jedan od ubica učestvovao u potrazi za Dankom

15987

Skriven među herojima: Jedan od ubica učestvovao u potrazi za Dankom

 U nezapamćenoj tragediji koja je potresla javnost, otkriven je jeziv detalj istrage o nestanku dvogodišnje Danke Ilić. Jedan od osumnjičenih za njeno ubistvo, u pokušaju da zavara tragove, pridružio se potrazi za nestalom djevojčicom, saznaje Informer.

Kako se navodi, u večernjim satima, nakon što su u alkoholiziranom stanju automobilom “fiat panda” udarili malu Danku koja je nenametljivo odšetala od svoje kuće, jedan od počinitelja je, u očajničkom pokušaju da prikrije zločin, pristupio potrazi za djevojčicom, navodno pomažući policiji u njenom pronalasku.

Osim ovog šokantnog poteza, istraživanje je otkrilo i da su osumnjičeni, nakon što su djevojčicu prvo udarili vozilom, zatim jedan od njih izašao i ugasio je golim rukama, dok je još ležala na zemlji, jecajući od boli.

Vijest o njihovom priznanju brzo se proširila, a dvojica radnika Vodovoda, Srđan Janković i Dejan Dragijević, privedeni su i ispitani, negirajući bilo kakvu povezanost s nestankom Danke. Međutim, detalji i dokazi prikupljeni tokom istrage brzo su ih doveli u središte pažnje, te je pokrenuta sveobuhvatna potraga za tijelom djevojčice.

Kako piše Informer, ključni trenutak u istrazi bio je kada je otkriven snimak iz Beča, nakon kojeg su se osumnjičeni pohvalili jedan drugom da su “izvukli se”, misleći da su uspjeli zavarati trag.

Ovaj monstruozni čin ne samo da je izazvao tugu i bijes u javnosti, već je i pokrenuo pitanja o tome kako je moguće da počinitelji ovako odvratnog zločina mogu ostati neotkriveni tako dugo, čak i učestvujući u potrazi za svojom žrtvom, predstavljajući se kao zabrinuti građani.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *