Još jedna afera u Prijepolju, sada umješana i džamija u Komaranu- Kako iznosi Esad Hodžić

782

Odlukom o sufinansiranju programa za izgradnju, održavanje i obnovu vjerskih objekata iz budžeta opštine Prijepolje u 2018. godini Medžlisu Prijepolje koji djeluje u okviru Mešihata islamske zajednice u Srbiji, kako prenosi pp media, dodijeljeno je 375.000 dinara za izgradnju termofasade na džamiji u Komaranu – Bukoviku.

Ipak, kako tvrdi sef odborničke grupe Sandžačke demokratske partije u Skupštini opštine Prijepolje Esad Hodžić, rekonstrukcija džamije na Bukoviku uključujući i izgradnju termofasade finansirana je od strane donatora, odnosno žitelja tog kraja, uključujući i one koji žive u dijaspori.

“Odlukom od 14. novembra 2018. godine Mešihatu islamske zajednice u Srbiji, Medžlisu Prijepolje dodeljeno je 375 hiljada dinara iz opštinskog budžeta za izgradnju termofasade na džamiji u Komaranu. Imam pouzdane informacije da je ta termofasada uključujući, munaru i okolno uređenje džamije urađena znatno ranije, odnosno pre dve godine iz sredstava koje su prikupili građani tog kraja”, kazao je Hodžić.

pp media

Navode je potvrdilo i nekoliko žitelja Bukovika, koji nisu želeli da im spominjemo imena ali su naveli da je najveći donator bio Avdo Rovčanin koji je pored lične donacije prikupio i značajna sredstva od Brodarevaca koji žive u dijaspori. kako prenosi PP media.

“Kompletno uređenje džamije finansirano je sredstvima donatora i bez pomoći Islamske zajednice u Srbiji. Odradili smo fasadu, munaru, sredili dvorište. Najveći deo finansiran je od strane naših ljudi koji žive u inostranstvu a nešto smo i mi sami ovde u Komaranu prikupili”, tvrdi jedan od džematlija iz džamije u Komaranu.

Ostaje nejasno za koju namjenu je novac dobijen od opštine Mešihat islamske zajednice u Srbiji, Medžlis Prijepolje utrošio i na koji način je to pravdao lokalnoj samoupravi. Po svemu sudeći, pored neimara koji su radili na uređenju džamije u Komaranu posla će biti i za nadležne državne organe, piše PP Media.