Jučerašnje nevrijeme razorilo puteve i zasade po Srbiji, a zaobišlo Novi Pazar

540

Veliko nevrijeme s jakom kišom pogodilo je u nedelju popodne Srbiju, najkritičnije je bilo u Beogradu, ali i južnom Banatu, Gornjem Milanovcu, Kragujevcu i Čačaku, a grad izazvao štetu u Ivanjici, Kovinu i Alibunaru.

Jaka kiša pogodila je sinoć i Kragujevac i napravila velike probleme, uglavnom u obodnim delovima grada. Poplavljene su i ulice u nižim predjelima Kragujevca, ali je nastala šteta, efikasnim radom svih službi, dobrim dijelom, već sanirana. Niko od građana nije bio ugrožen.

Nevrijeme je zahvatilo i dio teritorije Grada Čačka, pa je proglašena vanredna situacija. Grad je naneo velike štete voćnjacima i plastenicima. Najviše su pogođena gornjomilanovačka sela.

Načelnik gradskog štaba za vanredne situacije Bratislav Zečević rekao je za Jutarnji dnevnik RTS da je oštećena i putna infrastruktura u seoskim područjima, a ispod dva mosta je došlo do zagušenja zbog izlivanja reka.

Službe će danas nastaviti razgušivanje rečnih korita i kanala pored puteva jer postoje domaćinstva koja su potpuno odsečena od sveta.

Grad je padao u ivanjičkom kraju gde su oštećeni zasadi maline i kupine.

U južnom Banatu padao je grad veličine teniske loptice. U protekla 24 časa u Radarskom centru Samoš imali su pune ruke posla.

Šef centra Dragan Jovanović rekao je za RTS da je juče ispaljeno ukupno 113 raketa.

Međutim, uprkos tome, grad je napravio štetu na zasadima i objektima. U opštini Kovin ima šteta na području od 100 hektara gde su zasađeni kukuruz, ječam i suncokret.

Zbog krupnijeg grada koji je padao u opštini Alibunar ima oštećenja na objektima i vozilima.

Izvor: mondo.rs/agencije