Jusufović: Pozvam tužilaštvo da ispita sve navode Admira M. i Irfana U. i reaguje po zakonu, jer u tim navodima nema ni zrna istine

636

Član predsjedništva te stranke Mirsad Jusufović kazao je da je prošla godina za sve bila teška i puna izazova, te da se upravo u tim kriznim vremenima najbolje vidjelo ko radi za svoj narod a ko krizu koristi za ubiranje političkih poena.

”Sandžačka demokratska partija već duže vremena ne želi da javno reaguje na napade koji dolaze sa svih strana kako ne bi dodatno opterećivala političku scenu u Sandžaku. Sa druge strane postoje oni koji su pokušali da uspjeh na izborima grade na iznošenju neistina i laži, ali je narod u Novom Pazaru ali i u Prijepolju pokazao kome najviše vjeruje” kazao je Jusufović.

Član Predsjedništva SDP-a Mirsad Jusufović takođe je istakao da je javni život grada opterećen ogromnom količinom lažnih vijesti i neistina koje se šire na društvenim mrežama, a koje nemaju nikakvo utemeljenje u istini.

Tim povodom pozvao je tužilaštvo da ispita sve navode i reaguje po zakonu, ali i da istovremeno, kada utvrdi da u tim navodima nema ni zrna istine, one koje su ih plasirali u javnost pozove na punu krivičnu odgovornost zbog iznošenja neistina.

Jusufović je uputio apel i svim političkim akterima da ne dozvole da ovakva praksa postane legitiman način političke borbe, jer će, kako objašnjava, to biti pogubno za narod Sandžaka.

Na kraju je poručio da SDP ne kreira niti učestvuje u prljavim kampanjama, ali da istovremeno neće dozvoliti da se bilo kome udara na obraz, čast, porodicu i dostojanstvo.

Izvor: RTV Novi Pazar