Kadirov:” Imamo 70 hiljada dobrovoljaca koji su spremni ratovati za našu državu Rusiju”

596

Ruska državna novinska agencija RIA-Novosti objavila je reportažu iz glavnog grada Čečenije Groznog o navodnoj spremnosti Čečena da se bore za interese Rusije u Ukrajini. Proruski predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov se pohvalio da je 70 hiljada čečenskih boraca spremno ratovati za Rusiju.

Prema pisanju agencije RIA, Ramzan Kadirov je danas u Groznom okupio 10 hiljada boraca kako bi pokazao sa kakvom silom raspolaže. Tokom obraćanja okupljenim pristalicama Kadirov je rekao da je 70.000 Čečena spremno da ratuje za Rusiju, te da su već napravljeni spiskovi dobrovoljaca.

“Čečenija ne raspoređuje snage sigurnosti, one se nalaze tamo gdje bi trebale izvršavati zadatke koje im je postavio predsjednik, a dobrovoljci iz Republike spremni su izvesti bilo koju specijalnu operaciju na bilo kojem teritoriju”, rekao je Kadirov.

Neki mediji su javili da je Kadirov danas uputio u Ukrajinu 10.000 boraca, međutim to nije istina. On je danas samo glumio velikog lidera koji je vjeran Vladimiru Putinu.

Kadirov je iskoristio ovu priliku da pošalje poruku predsjedniku Ukrajine. “Koristim ovu priliku da savjetujem sadašnjem predsjedniku Zelenskom, koji još nije postao bivši predsjednik Ukrajine, da što prije nazove našeg predsjednika i vrhovnog komandanta Vladimira Putina i izvini se”, rekao je Kadirov.

Izvor: saff.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.