Kalač vjeruje u prosvjetljenje četničkih vojvoda: DF će se mijenjati i razvijati

854

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) za Crnu Goru ,Hazbija Kalač, inače jedan od najbližih saradnika Muamera Zukorlića, komentarišući najavu Dritana Abazovića da će ući u koaliciju sa DF-om, kazao je za Standard da “ono što danas predstavlja Demokratski front u očima javnosti dobrim dijelom je ono sto želi DPS”.

Javnosti nije jasno da li se pod time mogu svrstati i javne nacionalističke izjave Andrije Mandića u Skupštini Crne Gore, ali i brojni pozivi na nasilje, naročito nad Bošnjacima, koje smo u posljednje vrijeme mogli čuti od strane ove političke strukture. Na linku možete se podsjetiti kako je Madić prijetio crnogorskim Bošnjacima MANDIĆ PRIJETI BOŠNJACIMA.

Hazbija Kalač sa Muamerom Zukorlićem

Hazbija Kalač sa Muamerom Zukorlićem

Sudeći prema izjavama prvog čovjeka SPP-a Hazbije Kalača, mogućiće i koaliciju sa Demokratskim frontom, ukoliko se za to pruži prilika.

“DF se u budućnosti, kao ni DPS neće zadržati na ovom nivou i razvijaće se i mijenjati, pa će biti pozitivnih trendova. Za DF koji se čudno ponaša kada su opšte civilizacijske vrijednosti u pitaju, na primjer genocid u Srebrenici, očekuje se da se desi promjena u budućnosti”, kazao je Kalač u izjavi za portal Standard.

Izgleda da Kalač vjeruje u prosvjetljenje četničkih vojvoda, kao i u to da će nakon 25 godina negiranje genocida u Srebrenici od strane lidera i aktivistva DF-a, promijeniti koalicija. Šta o najavi ove koalicije misle njegovi birači, Bošnjaci koje Amfilohije naziva lažnom nacijom, a na čije kuće će prvo nasrnuti Mandić, nije odgovorio.

“Ono što danas DF predstavlja u očima javnosti je dobrim dijelom ono sto želi DPS. Kao što je DPS u očima birača DF-a onako kako to želi DF”, odgovorio je kratko Kalač.

Ono što je Kalač zaključio iz izjave Dritana Abazovića jeste da je u osnovi potvrđen generalni stav, da ukoliko lista “Crno na bijelo” bude tas na vagi, te bude odlučivala o budućem odnosu vlasti, preferiraće koncept eksprtske vlade, iako je kako kaže bilo nekih eksplicitnijih tonova vezano za buduće koalicije.

“Shvatio sam da je Abazović kao jedan moderni političar koji razumije političke procese sigrno bolje nego ostali političari koji su naviknuti na stadnardnu priču ili desno ili lijevo, ili za Crnu Goru ili protiv, u tom smislu bio ekspilicitan i rekao da će buduća saradnja zavisiti od toga da li su politički subjekti pouzdani kada je u pitanju suverinitet Crne Gore”, kazao je on.

Postavlja se pitanje da li Kalač pod ovim podrazumijeva da je DF pouzdan i da teži očuvanju suveriniteta naše države. I da li DF ostavlja takav utisak i biračima SPP-a.

“Ne mogu biti predmet interesovanja za saradnju oni koji diraju u suverinitet Crne Gore”, dodao je Kalač.

Napominje da je suština u dinamičnom procesu koji podrazumijeva smjenu vlasti i uočavanje istorijske šanse da se vlast mijenja na demokratski način.

“Sve izjave su išle u tom pravcu da ova lista predstavlja jednu cjelinu i ideološku vertikalu. “Crno na bijelo” će okupiti sve zdrave snage”, rekao je predsjednik SPP-a.

On objašnjava da nije isključena ni saradnja sa DPS-om, niti bilo kojom drugom partijom u budućnosti, uz neku vrstu, kako kaže, “političke katarze koju DPS mora doživjeti”.

Tvrdi da su sva skorija dešavanja pokušaj da se Crna Gora dovede u referendumsku priču.

“Sve se svodi na to da li će biti ili neće biti Crne Gore. To je završena državna priča, Crna Gora je ušla u NATO, kreće se ka EU i to se ne može osporiti. Veliki proces razvoja događa se na nivou regiona i Evrope, a Crna Gora nažalost zatvorena unutar sebe pokušava građanima da predstavi biti ili ne biti.. Biće evropska i tu nema alternative”, zaključio je Kalač u razgovoru za Standard.
2 thoughts on “Kalač vjeruje u prosvjetljenje četničkih vojvoda: DF će se mijenjati i razvijati

  1. Anes

    Sramota sta ovaj prica sa fsistima u koaliciju bolje da je otiso sa Bosnjackom strankom da se glasovi ne gube Bosnjaka misio sam ga glasti ali vidim da bi bio bacen glas

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *