Kamberi: Služenje vojnog roka neprihvatljivo za Albance iz Preševske doline

418

Bujanovac, [Datum] – Narodni zastupnik iz Bujanovca, Šaip Kamberi, izrazio je snažno protivljenje ideji obaveznog služenja vojnog roka za albansku zajednicu u Preševskoj dolini. Ovo stajalište je objavio putem svoje Facebook stranice, naglašavajući potrebu za odbijanjem ovakvog zahtjeva od strane Srbije.

Kamberi je istakao da bi takva mjera bila neprihvatljiva za Albance iz Medveđe, Bujanovca i Preševa, pozivajući ih da se suprotstave ovoj inicijativi. On je ovu najavu o obaveznom služenju vojnog roka okarakterisao kao “strateški marketinški potez” predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Dodatno, Kamberi je ukazao na nedavni incident od 24. septembra prošle godine u Banjskoj, koji je, po njegovom mišljenju, pokazao narušavanje integriteta susjednih država i identifikovao potencijalne agresore. Prema njegovim riječima, regiji je neophodan mir i napredak, a ovakve “ratnohuškačke odluke” bi mogle rezultirati povratkom na sukobe iz devedesetih godina.

Ova izjava narodnog zastupnika dolazi u trenutku kada je tema obaveznog vojnog roka u Srbiji ponovo postala aktuelna, izazivajući različite reakcije u javnosti. Kamberijeva izjava predstavlja jasan stav albanske zajednice u Preševskoj dolini i naglašava potrebu za pažljivim razmatranjem ovakvih odluka koje mogu imati šire regionalne posljedice.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *