KAMPANJA ZA BEZBJEDNO KORIŠĆENJE INTERNETA OD 16. APRILA DO 22. MAJA I U NOVOM PAZARU

KAMPANJA ZA BEZBJEDNO KORIŠĆENJE INTERNETA OD 16. APRILA DO 22. MAJA I U NOVOM PAZARU

585

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija organizovaće četvrti po redu IT karavan, školsku kampanju za pametnu i bezbjednu upotrebu novih tehnologija, od 16. aprila do 22. maja, najavila je danas Tatjana Matić, državna sekretarka u tom ministarstvu.

Ona je navela da je ove godine uključeno 25 škola, odnosno oko 2.000 đaka iz Niša, Novog Pazara, Čačka, Zrenjanina i Beograda, a koncept programa predstavlja takmičenje za osnovce iz poznavanje digitalnih tehnologija i digitalne bezbednosti.

– Istraživanja pokazuju da gotovo svi mladi imaju naloge na društvenim mrežama, a da čak polovina njih ima više od 500 onlajn „prijatelja“. To pokazuje koliko je njima važno da budu prisutni i popularni na mreži, i mi želimo da im pokažemo da je to moguće i sa afirmativnim, pozitivnim i bezbednim ponašanjem na internetu – objasnila je Matić slogan ovogodišnjeg IT karavana „Faca interneta“.

Ona je podsjetila i da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija realizuje kapitalni projekat „Povezane škole“, u okviru kojeg će biti obezbjeđena lokalna računarska mreža za svih 1.700 školskih objekata u Srbiji, koja će omogućiti modernizaciju nastavnog procesa. Završetak prve faze za 500 škola je predviđen do septembra ove godine.

Na konferenciji je predstavljena i medijska kampanja za bezbjednost djece na internetu „Tvoj internet broj – 19833“ koja promoviše zaštitu djece onlajn i Nacionalni kontakt centar za bezbjednost djece na internetu, a pratiće i IT karavan 04.

preuzet tekst od Danas