Katolički doktor teologije prešao na islam

526

Leiden Univerzitet u Njemačkoj poznat je po svojim istaknutim akademskim profilima. Među njima se ističe Dr. Hašim O. Džonson, kapelan i doktor teologije. No, put koji je vodio do njegove sadašnje pozicije bio je jedinstven i neočekivan.

Kada je njegova sestra donijela odluku da pređe na islam i uda se za mladog turskog muslimana, Dr. Džonson osjetio je snažno razočaranje i ljutnju. Njegovo obrazovanje i vjerske uvjerenosti činile su ga skeptičnim prema islamskoj vjeri, te je odlučio pomoći svojoj sestri da “vidi” greške i kontradikcije u Kur'anu. Ironično, upravo je ta namjera dovela do duboke transformacije njegovih vlastitih vjerskih uvjerenja.

Nakon što je pročitao samo tri stranice, Dr. Džonson osjetio je duboku privlačnost prema riječima Kur'ana. Nastavio je s čitanjem, tražeći argumente protiv islama za svoju sestru. Međutim, susret s ajetima 5:82-83 promijenio je njegovu perspektivu zauvijek.

Te riječi odjeknule su u njegovom srcu, pozivajući ga da prizna duboku istinu koju je osjetio. Suprotstavio se svojoj unutarnjoj aroganciji i kritičnosti i odlučio se predati islamu.

Danas Dr. Džonson koristi svoje obrazovanje i platformu kako bi dijelio ljepotu i dubinu islamske vjere s drugima. Njegova priča je svjedočanstvo o tome kako susret s Kur'anom može promijeniti srce i um, čak i kod onih koji su duboko ukorijenjeni u svojim vlastitim uvjerenjima.

Njegova priča nas podsjeća da istina može osvojiti čak i najtvrđa srca i da se uvijek trebamo otvoriti novim spoznajama i mogućnostima. Dr. Džonson sada živi kao svjetionik nade i primjera za sve one koji traže istinu, bez obzira na njihovu prošlost ili uvjerenja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.