Ko je ušao u Srbiju prije ukidanja PCR testa, ostaje u karantinu

161

Građani Srbije i stranci koji su ušli u Srbiju bez PCR testa, i dobili mjeru – obavezna kućna izolacija 10 dana, ostaju u karantinu i poslije ukidanja obaveznog testa za ulazak iz pet zemalja – Sjeverne Makedonije, BiH, Crne Gore, Albanije i Bugarske, koji od juče nije uslov za prelazak naše granice, saznaju “Novosti”.

U izolaciji po ulasku u Srbiju je više hiljada građana koji su do prekjuče prešli našu granicu, a policija provjerava da li su zaista na adresama koje su prijavili i poštuju li mjeru. Tako je bilo i jutros: policajci u timovima za kontrolu mjere izolacice po spisku onih kojima je ova mjera izrečena, a nalazi se na u bazi e-inspektor i ažurira na svakih četiri sata, provjeravali poštovanje obaveznog kućnog karantina.

Onima koje ne nađu na adresi stanovanja piše se prekršajna prijava i moraće da plate kaznu i do 150.000 dinara.

Da svi koji su ušli u Srbiji prije nego što je za državljane pet okolnih zemalja, i naše povratnike, ukinut obavezan PCR ne stariji od 48 sati, za “Novosti” je potvrdio Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za sanitarni nadzor:

-Negativan PSR test ili obavezna izolacija od 10 dana, ostaju obavezna mjera za sve koji su u zemlju l na dan važenja odredbe o posebnim epidemiološkim uslovima za ulazak u Srbiju- kaže Stamenković.

(Novosti)