KOMŠINICA ILIĆA O DANKINOM NESTANKU “Kad nas je pozvao, zgrozili smo se, celu noć nismo spavali”

1019

Banjsko Polje, BOR – Malena Danka Ilić, dvogodišnjakinja iz Banjskog Polja, postala je središte pažnje nakon što je nestala u petak popodne, oko 13.45 sati, dok je njena majka bila zauzeta davanjem vode drugom detetu. Ovaj događaj duboko je uznemirio stanovnike ovog mirnog naselja, a posebno prvu komšinicu porodice Ilić, Dobrosavku Petrović, koja je cijelu noć provela budna, zgrožena vestima o nestanku.

Dobrosavka Petrović, prva komšinica porodice Ilić, opisuje kako je saznala za nestanak: “Sinoć nam je rekao komšija. Kad nas je pozvao, zgrozili smo se. Cele noći nismo spavali. Ja sam se toliko potresla,” kaže Dobrosavka, dok su joj oči pune brige. “Mnogo smo potreseni. Mislim na to detence cele noći. Žao mi je za svako dete.”

– Mi smo sinoć čuli, nismo ni znali, cele noći nismo spavali, ja sam se toliko potresla, izašli sam napšolje jutros. Ne znam šta da kažem, mene je to iznenadilo – priča komšinica.

Porodica Ilić je poznata u svojoj zajednici kao ljubazna i prijateljski nastrojena, što čini ovaj događaj još tragičnijim. “Oni su super ljudi. Decu i ne poznajem tako dobro, ali roditelje znam,” deli Dobrosavka, priznajući da je posebno vezana za nestalu Danku i njenu porodicu.

– Mi smo se družili sa njima. Oni su super ljudi. Decu i ne poznajem tako dobro, ali roditelje znam. Ne roditelje deteta, već njihove roditelje – kaže komšinica. Ženu ne poznajem. Viđamo se tu, decu viđam, ona radi. Mogu samo da vam kažem najbolje o njima – priča ona.

Mnogo smo potreseni, kažem suprugu cele noći ne spavam mislim, na to detence, žao mi je za svako dete. I da ga ne poznajem žao mi je, a kamoli što ga znam – zaključuje kompinica.

Iako su potraga i istraga o nestanku još uvek u toku, komšiluk se okuplja u nadi i molitvi za siguran povratak male Danke.

Sinoć nam je rekao komšija i kad nas je pozvao zgrozili smo se. Ja sam se vezala za ovu decu. Tu smo mnogo godina. Baba i deda od devojčice su dobri sa njima nikada niko nije imao nikakve probleme. Ja to ne mogu da shvatim – kaže ona.

Sandžak Danas/Telegraf.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *