NAJNOVIJA VIJEST

Kupovina glasova u Tutinu: Policija privela deset aktivista SDA

4497

Tutin: Na izbornom mjestu Svracice više lica je privedeno zbog kupovine glasova, što je izazvalo velike probleme tokom izbornog dana. Više puta je policija u Tutinu intervenisala na ovom izbornom mjestu, dok na kraju nisu priveli deset aktivista povezanih sa Strankom demokratske akcije (SDA).

Prema izjavama svjedoka SDA aktivisti, S. G. i Dž. P. su aktivno nudili novac glasačima kako bi ih motivisali da glasaju za određene kandidate. Ovi navodi su ubrzo postali poznati i policiji, koja je pojačala prisustvo na biralištu.

Policija je na kraju intervenisala i privela više aktivista ove stranme nakon što su dobili više prijava o ilegalnim aktivnostima na izbornom mjestu. Uhapšeni su zadržani u policijskoj stanici u Tutinu na dalju istragu.

Lokalni izbori u Sandžaku su uvijek osjetljivi događaji, a ovakvi incidenti samo dodatno povećavaju napetosti. Građani Svracica su izrazili zabrinutost zbog ovakvih događaja, naglašavajući potrebu za transparentnim i poštenim izborima.

Očekuje se da će se dalje informacije o ovom incidentu pojaviti nakon što policija završi istragu i podnese izvještaj tužilaštvu.

Policija poziva sve građane koji imaju dodatne informacije o ovom slučaju da se jave i pomognu u istrazi kako bi se osigurala pravda i očuvala integritet izbornog procesa.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *