Lavine negativnih komentara zbog izjave Mirsada Đerleka

2146

Mirsad Đerlek je novi koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru, koji je imenovan od strane ministra zdravlja, Zlatibora Lončara, pa samim tim možemo čuti česte izjave u superlativu o ministru Lončaru od strane imenovanog koordinatora.

Mirsad Đerlek je jučerašnjom izjavom za TV Prvu otišao i korak dalje, gdje je pokušao da minimizira donacije od strane sandžačke dijaspore, a da veliča ministra Lončara i predsjednika Vučića. Napraviti i prividno poređenje predstavnika nadležnih ustanova Republike Srbije, koje su dužne da brinu o zdravstvenom sistemu ove države, sa humanim ljudima iz dijaspore, koji čak i nisu poreski obveznici Srbije, je u najmanju ruku degutantno, pa je ova izjava Mirsada Đerleka izazvala lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama. Popularna fb stranica “Stari Dedo” je napisala najupečatljiviji komentar, koji glasi:

“Vjerujte da imam nagon za povraćanjem. Pa kako te samo nije stid i sram od 250.000 stanovnika Sandžaka?”, i objavila video snimak izjave koji možete pogledati ispod teksta.