Lijepu Albanku sa Kosova kao bebu majka je ostavila u podrumu: Razlog njenog dolaska u Beograd ganuće vas do suza

Lijepu Albanku sa Kosova kao bebu majka je ostavila u podrumu: Razlog njenog dolaska u Beograd ganuće vas do suza

1833

Elizabeta Ždralo iz dalekog San Dijega dokaz je da život piše romane. Prije više od 30 godina, kao tek rođena beba, ova sada prelijepa djevojka ležala je u podrumu jedne kuće u Gnjilanu. Njen plač tog hladnog martovskog dana zaparao je uši prolaznicima koji su je utoplili, nahranili i odnijeli u bolnicu kako bi tamo dočekala novu porodicu. Porodicu koja je želi u svom životu.

Teško detinjstvo Elizabetu je učinilo još jačom. Danas je nasmijana, uspješna žena i medicinska sestra koja s ponosom priča o teškom djetinjstvu. Majka ju je ostavila na rođenju u podrumu, pronašli su je slučajni prolaznici, a onda je prebačena u Zvečansku, gdje je ostala sve dok nije došla porodica koja želi da je usvoji.

Ipak, ta porodica stigla je i brže nego što se nadala. Rade i Radmila Kasić nisu mogli da imaju svoju djecu, a čim su ugledali malenu djevojčicu znali su da će svu svoju ljubav pokloniti njoj.

IME DOBILA PO PRINCEZI KARAĐORĐEVIĆ

“Moji roditelji su se upoznali u Čikagu. Tata je bio fudbaler iz Dalmacije, a majka iz Leskovca. Njih dvoje nisu mogli da imaju svoju djecu, pa su pronašli mene. Zanimljivo je to da su dobili dozvolu da me usvoje baš na dan kada sam rođena. Majka je tada razgovarala sa princezom Elizabetom Karađorđević, koju u Srbiji znaju kao Jelisavetu, i ona im je mnogo pomogla da me usvoje, a po njoj sam i dobila ime. Prije toga imala sam samo prezime Subotić koje sam dobila u bolnici, jer sam pronađena u subotu”, počinje za “Blic” svoju filmsku priču lijepa djevojka iz San Dijega.

Elizabeta nije ni sanjala da će sa svega nekoliko mjeseci postati lice sa TV ekrana. Čim je proces usvajanja završen, Rade i Radmila odveli su je u San Dijego, u novi dom. Ipak, cijela dijaspora čula je za priču promrzle bebe sa KiM, te su aerodrom preplavile kamere i novinarske ekipe.

BIOLOŠKE RODITELJE NIJE NAŠLA, ALI JE UPOZNALA DJEVOJKU SA ISTOM ŽIVOTNOM PRIČOM

Iako nikada nije upoznala svoje biološke roditelje, kako je odrastala u Elizabeti je rasla i želja da sazna zbog čega je majka morala da ode. Da dobije djelić slagalice koji nedostaje. Nažalost, potraga je svaki put bila neuspješna, ali je Elizabeta našla prijateljicu koja je prošla kroz sličnu situaciju.

“Tražila sam ih svuda, najviše po Facebooku. Ipak, bilo je neuspješno. Međutim, našla sam Milicu Mršulju sa kojom sam počela da se dopisujem. Ispostavilo se da smo obje rođene i ostavljene”

“Želim tako da uzvratim za ono što je meni pruženo kad sam bila mala, jer bez tih ljudi ne bih imala život koji sada imam”, ponavlja ona.

Ipak, Elizabeta nikada do sada nije usjpela da upozna svoj rodni grad. Ove godine ponovo se vratila u Srbiju, te će možda sada imati priliku da obiđe mjesto odakle potiče.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *