Majka teško povrijeđenog ARIANA: Sina su mi tukla DESETORICA, A NE TROJICA, HOĆE DA ZATAŠKAJU STVAR

7144

U središtu Berana, u suterenu Srednje medicinske škole “Dr Branko Zogović”, dogodio se šokantan incident vršnjačkog nasilja koji je duboko potresao lokalnu zajednicu. Arian Rastoder, 18-godišnji učenik ove škole, brutalno je napadnut juče oko 12:30h, zadobivši teške povrede – frakture nosa i jagodične kosti, zbog čega je hitno prebačen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Tri učenika srpske nacionalnosti, koji su maloljetni, identifikovani su kao počinitelji ovog nasilnog čina. Incident je izazvao zabrinutost javnosti zbog rastućeg problema vršnjačkog nasilja u školama. Prema informacijama iz policije, osumnjičeni su privedeni i testirani na prisustvo droga, pri čemu je utvrđeno da su pozitivni na marihuanu.

Majka pretučenog tinejdžera, u izjavi za medije, izrazila je ogorčenje zbog načina na koji je slučaj tretiran, naglašavajući da je njen sin napadnut od strane deset huligana, a samo trojica su privođena.

“Bilo ih je deset, a policija je privela samo trojicu maloljetnika. Punoljetne nijesu ni privodili. Sigurno su to sinovi nekih poznatih ljudi, doktora, profesora… Za jednoga znam da je sin profesora. Moj sin nema oca, nemamo zaštitu, ja sam samohrana majka, oni hoće sve to da zataškaju. Jutros sam bila u beranskoj bolnici. Doktorica ga je, tako kaže, samo zato što sam ja samohrana majka, ostavila preko noći na odeljenju. Rekli su mi da ga vodim za Podgoricu. Direktor bolnice je rekao da ne može da nam da bolničko auto, nego da se ja snađem. Kazao mi je da to nije ništa, a moje dijete je povrijeđeno i uz to teški asmatičar”, tvrdi majka Ariana Rastodera koja nije željela da joj objavljujemo ime.

Ona takođe ističe da su je u bolnici u Beranama pokušali odgovoriti od tužbe protiv napadača.Dodala je da je doktorica koja je u Podgorici primila povrijeđenog Ariana tražila operaciju.

“Doktorica koja ga je primila je rekla da Arian mora na operaciju i čudila se kako smo mogli privatnim autom da vodimo ovako povrijeđeno dijete. A u Berane su dolazili su da nas ubjeđuju da ne tužimo napadače”, rekla je majka.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihove kolege u Beranama su zaposleni u tamošnjem Kliničko-bolničkom centru obavijestili da je na ukazivanje ljekarske pomoći doveden osamnaestogodišnji učenik Srednje medicinske škole „Dr. Branko Zogović“ u Beranama.

“Policijski službenici su izašli na lice mjesta i u pomenutoj ustanovi zatekli A.R. sa povredama glave, sa kojim su obavili razgovor, a on je u cilju praćenja stanja i daljih medicinskih zahvata, transportovan u Klinički centar Crne Gore u Podgorici”, navode u UP.

Kako dodaju, policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja događaja i došla do saznanja da su A.R. fizički napala tri maloljetne osobe, od 17 godina, dok se nalazio na parking prostoru u suterenu gore pomenute škole u Beranama.

“Maloljetnici su identifikovani, od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik te je utvrđeno i da su pozitivni na opojnu drogu marihuanu. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je kvalifikovao krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda”, zaključuju u policiji.

Iako motiv napada još nije službeno potvrđen, policija nastavlja sa istragom da bi se rasvijetlile sve okolnosti ovog nasilnog čina. Događaj je podigao mnoga pitanja o bezbednosti u školama i odgovornosti kako obrazovnih tako i policijskih organa u zaštiti učenika.

SAMIR RASTODER/Radio Petnjica/ Sandžak Danas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *