Mihajlović: Nije se odustalo od ideje izgradnje aerodroma u Novom Pazaru

639

Potpredsjednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović istakla je tokom gostavanja u emisiji “Intervju” RTV Novi Pazar da su netačne tvrdnje pojedinih političara i njima bliskih portala da je izgradnja aerodroma u Novom Pazaru bila samo primamljivo predizborno obećanje.

Ona je kazala da se gradnje aerodroma nije ni odustalo.

“Mi mislimo da Srbija može da ima više malih aerodroma. Na taj način je zaživeo niški aerodrom, na taj način smo napravili aerodrom u Kraljevu, pričali smo o Somboru, Boru, Srebrnom Jezeru i Novom Pazaru. Napravili smo idejni projekat. Ostalo je bilo da Novi Pazar nađe lokaciju, što verujem da ne bi bio nikakav problem“, podsjetila je bivša ministarka za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu.

Sa idejom o izgradnji malog aerodroma, sa pistom od 1.500 metara, u Novi Pazar je u junu 2020. godine stigao njen tadašnji pomoćnik Zoran Ilić.

“U međuvremenu ljudi u ministarstvima su se promenili i to drugima nije bio prioritet. Međutim, ja i dalje mislim i maksimalno ću se truditi, to sam rekla i ljudima iz Novog Pazara, da i novom ministru saobraćaja pokušamo da objasnimo koliko su mali aerodromi važni za posao, za biznis, za povezivanje ljudi…”, kazala je potpredsjednica Vlade, prenosi portal RTV Novi Pazar.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *