Ministar odbrane Vulin položio vojničku zakletvu

Ministar odbrane Vulin položio vojničku zakletvu

788

U kasarni “Vojvoda Živojin Mišić” u Valjevu održana je svječanost povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije “mart 2019”.

Klasa vojnika se sastojala slušalaca kursa rezervnih oficira i pripadnika rezervnog sastava starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok.

Kako je navedeno na sajtu Ministarstva odbrane, zakletvu je položilo 356 vojnika i slušalaca kursa rezervnih oficira, među kojima je bio i Aleksandar Vulin, koji je završio obuku rezervnog sastava.

Potpukovnik Đokica Petrović čestitajući polaganje vojničke zakletve, istakao je da je odbrana otadžbine oduvek na ovim prostorima predstavljala svetu dužnost, pravo i čast i da je suština zakletve uvek imala i imaće uzvišenu i pleminitu vrednost.

Vojnoj svječanosti prisustvovali su i državni sekretar Bojan Jocić, načelnici uprava Generalštaba Vojske Srbije, gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, episkop valjevski Milutin, kao i predstavnici lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, brojni prijatelji i rodbina vojnika