Mladi atletski fenomen iz Novog Pazara Alen Sejdović osvaja Poreč: Prvo mjesto na trci Plava Laguna

564

Poreč, Hrvatska – Ovog vikenda odvijao se tradicionalni Plava Laguna Polumaraton. Pored glavne polumaratonske utrke, događaj je obogatila i 10K trka, Family run, te posebno djeci namijenjen Pepi Kids Run. U okviru ovog posljednjeg, mladi atletičar iz Novog Pazara, Alen Sejdović, izdvojio se svojim izvanrednim uspjehom, osvojivši prvo mjesto u trci dugoj 800 metara za kategoriju dječaka i djevojčica od 10 do 12 godina.

S vremenom od 2 minute i 24 sekunde, Sejdović je demonstrirao ne samo svoj talent i brzinu, već i izuzetnu posvećenost sportu koji je zavolio prije svega dve godine. Ovaj uspeh u Poreču njegova je 139. medalja, dokaz nepobitnog talenta i upornosti mladog atletičara.

Sejdovićev trijumf u Poreču nije samo lična pobeda već i značajan moment za novopazarsku atletiku. “Ovo je veliki uspjeh ne samo za mene već i za moj grad. Ponosan sam što mogu da predstavljam Novi Pazar na ovako velikim takmičenjima,” izjavio je Alen nakon trke.

Prisustvo na trci Plava Laguna bilo je prvo Alenovo učešće na takmičenju Pepi Kids Run u okviru Plava Laguna Half Marathon-a, a ovo iskustvo biće mu od neprocenjive važnosti na predstojećem međunarodnom takmičenju u Hanoveru, u Njemačkoj, u aprilu. Sejdović se intenzivno priprema za ovo takmičenje, uz nadu da će nastaviti sa osvajanjem medalja i na međunarodnoj sceni.

Rođen 2013. godine, Alen Sejdović je u relativno kratkom vremenskom periodu postigao izvanredne rezultate u atletici. Sa samo dve godine bavljenja ovim sportom, već je postao jedan od najuspješnijih atletičara Novog Pazara. Njegova strast i posvećenost atletici inspiracija su mnogima, a njegovi budući uspjesi nesumnjivo će biti pomno praćeni.

Dok se Alen priprema za predstojeće izazove, atletska zajednica s nestrpljenjem iščekuje dalje korake ovog mladog talenta. Njegov nedavni uspjeh na trci Plava Laguna samo je početak onoga što bi mogla biti blistava atletska karijera.

Foto Snews

Foto Snews
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *