MAHMUTOVIĆ POJASNIO DETALJE O SMRTI DJEVOJČICE U NOVOM PAZARU: Da li će neko biti sankcionisan?

691

Direktor novopazarske bolnice dr Meho Mahmutović rekao je da će biti urađena eksterna kontrola slučaja preminule djevojčice stare samo 12 godina, iz Tutina.
On je rekao da je moguće da će biti sankcija zbog dezinformisanja javnosti da je djevojčica bolovala, i preminula, od korone.

– Žalosno je da nakon devet, deset dana pričamo o nesrećnom slučaju, ali radi istine moramo. Ne mogu da zamislim da se to koristi za dezinformacije odavde, dijete od 12,5 godina je preminulo od srčanih problema. Liječena je od miokarditisa u novembru i decembru, bila je na kontroli i osjećala se dobro. Kobnog 21. januara je izgubila svijest, dovedena je u jako lošem stanju, imala je kardiogeni šok i temperaturu od 33 stepena. Reanimacija je rađena na dječjem i odeljenju intenzivne nege. Oštećenje srca je izazvalo šok, a eksperti će utvrditi zašto nije urađena obdukcija, ovakve informacije se ne bi širile – rekao je on.

Da li će neko snositi posledice zbog širenja tih informacija?

– Mi smo uradili internu kontrolu, nadzor stručni, a tražićemo i eksterni. Ne bih o tome dok ne daju informacije, ali mislim da će biti sankcija – rekao je dr Mahmutović.

On je pozvao sve da se vakcinišu protiv korona virusa.

– Ja sam pedijatar, a mi se bavimo vakcinacijom i imunizacijom, znate da većina bolesti koje su nekada odnosile mnoge živote, riješene su vakcinacijom. To je jedno od najvećih medicinskih dostignuća, i svi smo se radovali vakcini protiv korone. Vakcina će nam pomoći da se vratimo normalnom životu – rekao je dr Mahmutović i rekao da će danas primiti drugu dozu vakcine zajedno sa svojim već vakcinisanim kolegama.