Muhamedu K. odbili platiti završeni posao, on sve polupao /VIDEO/

Muhamedu K. odbili platiti završeni posao, on sve polupao /VIDEO/

4265

Pećigrad, Velika Kladuša – Muhamed K., lokalni majstor građevinskih radova, suočio se s teškom situacijom kada mu vlasnici jedne porodične kuće nisu isplatili novac za završene radove.

Jučerašnji dan u Pećigradu obilježen je razbijenim prozorima i frustracijom, nakon što su vlasnici odbili platiti Muhamedu i njegovom timu za obavljeni posao. Inicijalna kapara za početak radova brzo je isplaćena, ali su kasnija obećanja o plaćanju ostala neispunjena.

Razočaran i očajan, Muhamed je, kao odgovor na neisplaćeni dug od 600 eura, odlučio uzeti stvari u svoje ruke i razbio je prozore na objektu.

Ovaj čin očaja ukazuje na tešku borbu s kojom se suočavaju mnogi radnici u građevinskom sektoru – borbu za svoje pravo na pravednu zaradu.

Kako tvrdi Muhamed, on građevinskim radovima izdržava svoju porodicu i troje djece, kao i radnike koji su zaposleni kod njega. Ovo nije samo priča o razbijenim prozorima; ovo je priča o težini života ljudi koji se oslanjaju na svaki isplaćeni cent kako bi prehranili svoje porodice. Video pogledajte ispod teksta.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *