Na skupu SPP-a u Sjenici povrijeđeni Ahmedin iz Novog Pazara i Bakir iz Sjenice

Na skupu SPP-a u Sjenici povrijeđeni Ahmedin iz Novog Pazara i Bakir iz Sjenice

3689

Na sinoćnjem predizbornom skupu Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Sjenici došlo je do incidenata koji su rezultirali povredama dvojice mladića. Feković Bakir, osamnaestogodišnjak iz Sjenice, i Hadrović Ahmedin, devetnaestogodišnjak iz Novog Pazara, pretrpjeli su povrede u događajima koji su obilježili skup.

Prema izveštajima, skup je izazvao kontroverze zbog svojih tonova koji su više naginjali promociji nasilja i netolerancije prema političkim neistomišljenicima. U žižu javnosti je došao i incident u kojem je visoki funkcioner SPP-a, Rejhan Kurtović, izrekao prijetnje novinarima portala “Sandžak Danas”. Prijetnje su uslijedile nakon što je naš medij prenio izjavu Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA), što je dodatno zaoštrilo situaciju.

Oštre reakcije izazvao je i način na koji su se odvijali događaji na skupu, gdje su se, prema svjedočenjima prisutnih, mogle čuti otvorene prijetnje i agresivni govor uperen protiv onih koji ne dijele političke stavove SPP-a. Ovaj pristup je izazvao zabrinutost ne samo među političkim akterima, već i među građanima koji su apelovali na mir i poštovanje demokratskih principa.

Policija u Sjenici je potvrdila da su incidenti prijavljeni i da je istraga u toku. Iako detalji još uvijek nisu potpuno razjašnjeni, jasno je da je ovakav razvoj događaja na političkom skupu potaknuo brojne pozive za reviziju pristupa organizovanju i vođenju političkih skupova, s posebnim osvrtom na poštovanje zakona i ljudskih prava.

Ostaje da se vidi kako će ovaj događaj uticati na dalje političke procese u Sjenici, kao i na opštu političku klimu u Sandžaku uoči predstojećih izbora. Građani i političke stranke izražavaju nadu da će incidenti poput ovih biti strogo sankcionisani kako bi se očuvala demokratska pravila igre i politički integritet.

Prije dolaska kolone ispred bine SPP-a je bilo baš malo građana Sjenice

Prije dolaska kolone ispred bine SPP-a je bilo baš malo građana Sjenice
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *