Nakon utakmice / Uhapšen muškarac koji je ogrnuo jaknom Shaqirija

388

Fudbaler Lyona i reprezentacije Švicarske Xherdan Shaqiri je nakon pobjede njegove selekcije nad Sjevernom Irskom davao izjavu za medije nakon čega je na teren uletio navijač i ogrnuo ga jaknom koja je izazvala brojne reakcije.

U ovom trenutku nije poznato o kome se tačno radi, ali švicarski mediji prenose da je muškarac odmah nakon utakmice uhapšen, te da mu je doživotno zabranjen ulazak na stadione u Švicarskoj.

Fudbaler Lyona u prvom trenutku nije znao o čemu se radi, ali je nakon toga vrlo brzo reagovao i odložio jaknu zbog čega su reagovali iz Fudbalskog saveza Švicarske.

“Neprihvatljivo je da ljudi žele da koriste stadione u svrhe propagande. U ovom slučaju, to je bio televizijski intervju poslije utakmice. Shaqiri je reagovao na primjeran način, ostao je miran i nije reagovao”, navodi se u saopštenju FS Švicarske.

Podsjetimo, fudbalska reprezentacija Švicarske je preksinoć u Ženevi rezultatom 2:0 bila bolja od selekcije Sjeverne Irske u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Švicarci su slavili golovima Zubera u 45. minuti i Fassanachta pred sami kraj meča. Domaćoj ekipi je put do pobjede olakšao gostujući igrač Lewis koji je zaradio crveni karton.

Iako nije postigao gol, još jednu sjajnu partiju pružio je igrač Lyona, Xherdan Shaqiri, koji je nakon meča dao izjavu za državnu televiziju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.