Nova trafostanica u Rasnu donosi stabilno snabdevanje strujom

1214

Muke žitelja sela Rasno na Pešteri sa snabdevanjem strujom traju godinama, ali sada im se nazire kraj. Danas je, nakon razgovora meštana sa Rasimom Ljajićem i koordinatorom za distributivno područje Kraljevo, Jovicom Jevtićem, najavljeno puštanje u rad nove trafostanice u Rasnu.

Nova trafostanica će značajno poboljšati naponske prilike i rasteretiti postojeću mrežu, čime će žitelji Rasna konačno dobiti stabilno snabdevanje strujom. Opština Sjenica će obezbediti neophodnu logistiku za realizaciju ovog projekta, a očekuje se da trafostanica bude puštena u rad u narednih mesec dana.

Ismet Ejupović iz Rasna izjavio je za RTV Novi Pazar da rešavanje problema sa strujom, zajedno sa izgradnjom puteva i povezivanjem Rasna sa ostalim pešterskim selima, znači opstanak mladih u ovom selu.

Ovaj projekat deo je šireg plana za unapređenje i rekonstrukciju elektro mreže na Pešteri, uključujući i sela u tutinskom kraju. Cilj je poboljšanje životnih uslova i osiguranje stabilnog snabdevanja strujom za sve stanovnike ovog područja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *