Novi Pazar dobija gradonačelnika: Sjednica Skupštine označava novi početak

1090

Novi Pazar – Sa početkom prve sjednice Skupštine grada Novog Pazara, zakazane za deset sati jutros. Ključna tačka dnevnog reda uključuje izbor gradonačelnika, njegovog zamjenika i članova Gradskog vijeća, postavljajući temelje za novu administrativnu vlast grada.

Prije odluke o vrhovima grada, odbornici su na dnevnom redu imali izbor predsjednika, zamjenika predsjednika, kao i članova Administrativno-mandatne komisije i Komisije za statutarna, organizaciona i normativna pitanja. Ovi koraci su neophodni za formalno uspostavljanje strukture koja će voditi grad kroz nadolazeće izazove i projekte.

Pažnja javnosti bila je usmjerena i na Edina Zećirovića, odbornika GPS-a, koji je prethodne sedmice tokom konstitutivne sjednice izazvao pažnju sjedeći među odbornicima SPP-a. Nakon verbalnog sukoba sa SPP-om, Zećirović je danas zauzeo svoje predviđeno mjesto u Skupštini, simbolično sjedeći sam u zadnjem redu, što je prikaz odnosa u opzociji.

 

Sjednica je započela potvrđivanjem mandata odbornika, među kojima su Baltić Maida, Kamešničanin Merfid i Milosavljević Bane, čime je postavljena formalna osnova za daljnje odluke dana.

Predsjednik Skupštine grada Novog Pazara predložio je ambiciozan dnevni red, koji obuhvata izbor ključnih pozicija unutar gradskog vodstva, uključujući i odluku o gradonačelniku i njegovom zamjeniku, kao i formiranje Gradskog vijeća. Osim toga, odbornička pitanja na kraju sjednice pružaju priliku za raspravu o trenutnim pitanjima i izazovima sa kojima se grad suočava.

Današnja sjednica nije samo proceduralna nužnost; ona predstavlja ključni trenutak u političkom životu Novog Pazara, obećavajući novi pravac i dinamiku u upravljanju gradom. Sa izborom novih lidera na horizontu, građani Novog Pazara sa nestrpljenjem očekuju razvoj događaja koji će oblikovati budućnost njihovog grada.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.