Search

Novi Pazar: Državni univerzitet 15. maja nastavlja s radom!

10

Poslije dvomjesečne obustave rada zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19, Državni univerzitet u Novom Pazaru, u skladu sa preporukama Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, uz poštovanje obaveznih preventivnih mjera, počeće rad u svojim prostorijama 15. maja ove godine.

Tokom vanrednog stanja nastava na daljinu održavana je redovno, kao i pripremna nastava za upis studenata. Za to vrijeme krečenje i uređenje prostorija je završeno i sve će biti spremno da se vrata Državnog univerziteta ponovo otvore 15. maja.

Tog dana počeće redovan rad za administrativno-tehničko osoblje i prijavljivanje studenata za aprilski ispitni rok, koji će se održati od 19. do 23. maja.

Nastavnici i saradnici počev od 18. maja obavlјaće u prostorijama Univerziteta konsultacije sa studentima, po ranije utvrđenom rasporedu. Utvrđen je i raspored za održavanje laboratorijskih i praktičnih vježbi.

Preostala predavanja i vježbe, do kraja školske godine odvijaće se elektronskim putem. Posljednje nedjelјe maja slijedi prijavlјivanje ispita za junski ispitni rok. Detalјno obavještenje o početku rada i svim terminima objavlјeno je na sajtu Državnog univerziteta.

Očekuje se da će upis studenata, kao i ranijih godina biti započet krajem juna. Prema prijedlogu kvote, koji treba da odobri Vlada Republike Srbije, Državni univerzitet u Novom Pazaru ove godine na 20 akreditovanih studijskih programa upisaće 960 studenata, od kojih će se preko 70 odsto školovati iz budžeta.

Izvor: RTV
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.