Novi Pazar: Izložba studenata IUNP u MMC

Novi Pazar: Izložba studenata IUNP u MMC

670

U galeriji multimedijalnog centra otvoren je Univerzitetski majski umjetnički salon gdje je riječ o izložbi odabranij radova studenata Departmana umjetnosti na internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Po prvi put u ovoj galeriji, Internacionalni univerzitet je imao čast ponuditi jedam mali dio likovnog opusa odredjenof broja studenata kazao je rukovodilac Departmana Umjetnosti, akademik Husković.

“ Na Internacionalnom univerzitetu, na Departmanu umjetnosti se radi onako kako to akademski i treba. Stalno ponavljam, da naši profesori, odakle god da dolaze i drže nastavu, nesebično nude nastavu sa takvim ciljem da se dodje do ovakvih rezultata. Mi kao Internacionalni univerzitet, mi kao Sandžak i mi kao mnogo šire narodne mase, možemo slaviti ovakav lijep dogadjaj, jer su ovo naši najbolji ambasadori, primjeri, koji ćr svjedočiti o prostoru i vrijemenu “, ističe akademik Fehim Husković.

Studenti sve četiri akademske godine su imali priliku predstaviti svoja umjetnička djela koja stvaraju u saradnji sa profesorima koji su im najveći motivatori I najveća podrška ka uspjehu.

“ Meni je velika čast šyo sam prije svega ovdje i što se moj rad ovdje nalazi. Zadovoljstvo ne mogu sakriti. Drago mi je jer naš Univerzitet nije mjesto gdje možete samo svratiti već morate sa namjerom doći. Iako imamo i godišnje izložbe ovo je ipak posebno nešto. Žao mi je sto je mali prosto MMC pa se ne mogu svi radovi izložiti. To su radovi studenata od prve do četvrte godine “, kazala je studentica IUNP, Alma Kahrović.

“ Ovo je veliki korak, prije svega za nas studente, i samim tim ovo je samo jedan od dokaza koliko naši profesori rade sa nama. Ujedno, ovo je i dokaz koliko naporno i dugo radimo kako bi došli do ovih rezultata. Oni nesebično pružaju svoju podršku “, završava studentica IUNP, Belkisa Bektešević.

Radovi studenata Internacionalnog univerziteta će u galeriji multimedijalnog centra ostati do 6.juna.

Više u tv prilogu

 

tekst preuzet (Sandzak Press)