fk novi pazar adem ljajic

Novi Pazar – Između obnove i ambicija: Pregled i predviđanja za sezonu 2024/25

1210

Od jeseni 2023. koja je obećavala euforične uspjehe, do proljeća 2024. koje je donijelo razočaranja, navijači Novog Pazara su prošli put pun uzbuđenja i neizvjesnosti. Prošla sezona u Mozzart Bet Superligi donijela je mnogo promjena na klupi, počev od Dragana Aničića, preko Siniše Dobrašinovića i Igora Matića, sve do kratkotrajnog Dragan Žarkovića. Sezona je završena na devetom mjestu, što je mnoge ostavilo željne više, s obzirom na igrački potencijal i povremeno blistave momente, kao što je bio septembarski debi Adema Ljajića pred 7.000 gledalaca.

Era Nikole Trajkovića počinje

Promjene se nastavljaju. Sa završetkom prvenstva, došlo je do promjene na poziciji šefa struke. Nikola Trajković, nakon povratka iz Skandinavije i iskustva sa Radničkim iz Niša, preuzima tim sa ambicijama da u potpunosti iskoristi potencijal koji postoji unutar kluba. Svojim stilom i pristupom igri, Trajković donosi novu nadu i obećava da će umjetnički dojam na terenu biti u skladu sa ambicijama kluba.

Ko su glavni akteri za 2024/25?

Novi Pazar je već počeo sa planiranjem tima za narednu sezonu. Adem Ljajić ostaje ključna figura tima, a povjerenje u golmanske sposobnosti Nikole Mirkovića je potvrđeno produžetkom ugovora na još dvije godine. Ekipu će činiti i talentovani igrači kao što su Sead Islamović, Adetunđi Rasak Adešina, za kojeg postoji značajno interesovanje iz Katara, i Stefan Dimić, dok se razmišlja o otkupu ugovora za Ebenezera Anana, lijevo krilo i ganskog reprezentativca.

Prioriteti i pojačanja

Jedan od prioriteta će biti zadržavanje mladih talenata poput Mihajla Petkovića i Nikole Srećkovića, dok su novi ugovori u planu za Sejdubu Sumu i Abdulaja Siseua, ključne figure tima. Takođe, iz omladinskog pogona ističe se Žulijus Eđike Opara, napadač omladinske lige Srbije koji obećava da će biti buduća zvezda prve ekipe.

Prozivka i pripreme

Sve oči uprte su u 17. juni, kada Nikola Trajković zvanično počinje sa pripremama za sezonu 2024/25. Uprava kluba i trener imaju jasnu viziju: izgradnju tima koji ne samo da će ostvariti bolje rezultate, nego i igru koja će privlačiti veći broj gledalaca na Gradski stadion, obnavljajući tako podršku i entuzijazam navijača.

Iako je prethodna sezona završena u znaku neizvesnosti i promena, očekivanja za narednu sezonu su velika. Uz strateške poteze u prelaznom roku i čvrst fokus na razvoj mladih talenata, Novi Pazar ima sve potrebne elemente da učini veliki iskorak, obnavljajući svoje mesto među elitom i vraćajući veru svojim vernim pratiocima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *