Novi Pazar: Kažnjena četiri vozača trotineta

Novi Pazar: Kažnjena četiri vozača trotineta

636

Novi Pazar, 20. jun 2024. – U prva četiri dana kontrole vozača električnih trotineta u Srbiji, pripadnici saobraćajne policije otkrili su ukupno četiri prekršaja u Novom Pazaru, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

U okviru ove akcije, ukupno je u Srbiji otkriveno 87 prekršaja, od kojih 34 vozača nije nosilo zaštitnu biciklističku kacigu, dok 30 nije imalo identifikacionu nalepnicu na električnom trotinetu. Pored toga, 18 vozača električnih trotineta nije nosilo reflektujući prsluk na putu, dvoje je prevozilo druga lica navedenim vozilom, dok se dvoje vozača kretalo putem iako je bila dostupna biciklistička staza.

Prekršajna prijava podneta je i protiv vozača električnog trotineta koji je upravljao sa 0,66 promila alkohola u organizmu, saopštio je MUP.

Najviše prekršaja otkriveno je u Beogradu (13), a slede Jagodina (10), Valjevo (8), te Subotica i Šabac sa po šest prekršaja.

MUP je ponovio da u saobraćaju mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju postavljenu identifikacionu nalepnicu, a vozači tih vozila moraju da nose na glavi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu. Takođe, apelovali su na roditelje da ne omogućavaju deci mlađoj od 14 godina da upravljaju lakim električnim vozilom.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *