Novi Pazar: Raspisan tender za izradu plansko-tehničke dokumentacije za izgradnju sjeverozapadne obilaznice

967

JP Putevi Srbije objavili su tender za izradu plansko-tehničke dokumentacije za izgradnju sjeverozapadne obilaznice Novog Pazara. Projekat je procijenjen na 41,6 miliona dinara, a tenderska dokumentacija će biti dostupna do 9. oktobra. Obilaznica će biti ključna tačka u infrastrukturnom razvoju regije, pružajući bolju povezanost sa okolnim gradovima. Trasa koridora, koja će biti dužine otprilike 5,5 kilometara, pružaće se rubom brda i zaobilazit će postojeća naselja i kuće, čime će se olakšati protok saobraćaja i povećati sigurnost.

Pored osnovne infrastrukture, u planu je i izgradnja stanica za snabdijevanje gorivom, stanica za punjenje električnih vozila, odmorišta i parkinga, kako bi se pružila sveobuhvatna usluga korisnicima puta.

Ovo nije prvi put da se radi na obilaznici oko Novog Pazara. Izgradnja je započela prije skoro dvije decenije sa procijenjenom vrijednošću investicije od 5,5 miliona EUR. Međutim, završetak radova bio je odgođen iz različitih razloga, uključujući probleme oko eksproprijacije.

Tomislav Momirović, bivši resorni ministar, dao je obećanje prošlog ljeta da će obilaznica biti dovršena u roku od šest mjeseci. Prema informacijama koje je Behar TV objavila u maju, već je završena izgradnja više od 5 kilometara puta.

Ovim korakom, JP Putevi Srbije potvrđuju svoju posvećenost razvoju saobraćajne infrastrukture u regiji, čime će se omogućiti brži protok saobraćaja, bolja povezanost i povećana ekonomska aktivnost.

Za više detalja o tenderu i specifičnostima projekta, zainteresovane strane mogu se obratiti direktno JP Putevima Srbije ili posjetiti zvaničnu web stranicu gdje je dostupna kompletna dokumentacija.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.