Novi Pazar- Zaplenjena švercovana roba kod mjesta Pojate

679

Carinici su u saradnji sa policijom 25. maja 2019. godine, tokom dubinske kontrole u blizini Kraljeva, u jednom autobusu zaplijenili su raznu robu stranog porijekla bez plaćenih carinskih dažbina, a u kombiju garderobu za koju se sumnja da je falsifikat poznatih brendova.

Prekršaji su otkriveni kod mesta Pojate u blizini Kruševca, kada su carinici, čekajući autobus turskih registarskih oznaka koji je saobraćao na liniji Istanbul – Novi Pazar i za koji se sumnjalo da prevozi robu bez plaćenih carinskih dažbina, uočili da vozač predaje dio robe vozaču kombija beogradskih registracija, saopštila je Uprava carina.

Foto RTS

Roba zaplenjena u autobusu

Kako nije bilo uslova da na licu mjesta pregledaju vozila, carinski službenici su i autobus pun putnika i kombi dopratili do carinskog magacina u blizini Kraljeva radi detaljne kontrole.

U autobusu je tom prilikom iza vozačevog sjedišta, u toaletu i prtljažniku pronađena sakrivena roba stranog porijekla bez plaćenih carinskih dažbina.

Riječ je o gotovo 700 bombona “Milka” u 29 pakovanja koje su bile otkrivene u toaletu autobusa, zajedno sa još 65 pakovanja meda za potenciju “Epimedymlu Macun” i “Leopard Miracle of Honey”.

Neprijavljenog tovara bilo je i iza vozačevog sjedišta, gdje se nalazilo više od 200 pari patika navodno marke “najk” i “adidas”, kao i 35 parfema “joop”, “dior”, “armani” i drugih, u čiju autentičnost se takođe sumnja.

Med za potenciju

Pored toga, sakrivena roba pronađena je i u prtljažniku autobusa, gdje su carinici otkrili još devet automobilskih dizalica marke “esaren”, dok je za svu pronađenu robu odgovoran jedan od vozača autobusa, 56-godišnji srpski državljanin iz Novog Pazara.

Saučesnik u pokušaju krijumčarenja bio mu je 48-godišnji Beograđanin u čijem je kombiju “mercedes vito” beogradskih registracija u torbama i kesama pronađena garderoba za koju se sumnja da nije originalnih oznaka brendova “najk”, “armani”, “barberi” i drugih.

Među zaplenjenom odećom najviše je bilo majica – 55 komada, zatim košulja, trenerki, farmerki, bermuda i kaiševa.

 

Izvor Sandzak Danas/RTS