Novopazarac iza rešetaka zbog napada na policajca!

497

Veće Osnovnog suda u Novom Pazaru usvojilo je žalbu Osnovnog tužilaštva i odredilo E.B. (28) pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivična djela napad na službeno lice tokom vršenja dužnosti i nasilnička vožnja.

Takva odluka, kojom je preinačena prvobitna o puštanju da se brani sa slobodne, je donijeta kako bi se spriječilo njegovo bjekstvo ili uznemirenje javnosti.

Iz Osnovnog tužilaštva nam je ranije rečeno da je E.B. višestruki povratnik u izvršenju teških krivičnih djela i da je više puta osuđivan.

Podsjećamo da je E.B. uhapšen u utorak popodne, nakon višeminutne jurnjave i potjere novopazarskim ulicama tokom koje, samo pukom srećom, niko nije teže povrijeđen.

– Policija je imala saznanja da se u automobilu marke BMW, kojim je upravljao E.B, nalazila droga, zbog čega su pokušali da ga zaustave. On se oglušio o naredbe policije, pa je manevrisanjem vozila udario jednog policajca, nanijevši mu lakše povrede i oštetivši tom prilikom nekoliko parkiranih automobila – kazao je ranije naš izvor u policiji.

Nakon toga se u potjeru za E.B. uključilo više policijskih patrola, a poslije nekoliko minuta žestoke jurnjave uspijeli su da ga zaustave i uhapse na Jošaničkom keju.

– Dok je bježao, E.B. je iz automobila u rijeku Jošanicu bacio paketiće u kojima je, kako sumnjamo, bila droga – dodaje naš izvor u policiji.

Prije nekoliko mjeseci izašao iz zatvora

Prema nezvaničnim saznanjima, E.B. je prije nekoliko mjeseci izašao iz zatvora, a policiji je poznat po izvršenju brojnih krivičnih djela.

Prije deset dana, njegov rođeni brat A.B. (37) ranjen je u nogu kada je nepoznata osoba pucala u njega u Prvomajskoj ulici u Novom Pazaru.

Pomoć mu je ukazana u Opštoj bolnici, a policiji je rekao da nije vidio i da ne zna ko bi mogao da puca u njega.

Blic.rs