Nož, žica… / Beogradski web shop prodaje dukserice sa SRAMNIM natpisom

191

Prodavanje odjeće i obuće preko interneta već odavno je postao biznis koji je veoma profitabilan. U današnje vrijeme moguće je pronaći veliki broj web shopova koji nude odjevne predmete svog vlastitog brenda i sa raznoraznim natpisima i slikama.

Takav trend je aktuelan i na području zemalja bivše Jugoslavije, a jedan od popularnijih web shopova u susjednoj Srbiji je beogradski “011shop”.

I ništa u cijeloj ovoj priči ne bi bilo čudno niti vrijedno spominjanja u medijima do momenta kada uđete na Facebook stranicu ovog web shopa i vidite šta oni nude u svojoj ponudi.

Naime, u moru raznoraznih natpisa i slogana koji se mogu naći na odjevnim predmetima u njihovoj ponudi, jedan posebno upada u oči.

To je natpis “Nož, žica” sa naslikanim nožem što asocira na dobro poznati nacionalistički slogan “Nož, žica, Srebrenica”. Pored dukserice sa ovim natpisom, kada uđete na Facebook stranicu ovog shopa, jasno je uočljiva fotografija naslovnice na kojoj je napisan još jedan nacionalistički slogan “Dogodine u Prizrenu”.


Sramotni slogan na dukserici /
Za one koji možda ne znaju šta konkretno znači slogan “Dogodine u Prizrenu”, u najkraćem mogućem objašnjenju, Prizren je grad na jugu Kosova u blizini granice sa Albanijom, što bi u ovakvoj konstataciji značilo najprostije da će “Kosovo ponovo biti Srbija”.

Pozivamo sve naše čitaoce da na Facebooku prijave ovu stranicu.