OGROMNA VEĆINA SANDŽAČKIH BOŠNJAKA SE NE ČUJE OD GALAME I VIKE BLEFERA!

875

Sandžaklije se neće pomiriti da izdominiraju oni koji već dovoljno dugo blefiraju i bacaju maglu i pijesak u oči ljudi, koristeći i manipulirajući kroz različite vidove.
Bošnjaci su pokazali da su veoma intelegentan i veoma plemenit narod, narod koji je navikao da živi sudbinu koju mu je Bog dao, i to sudbinu naroda koja se zasniva na radu, poštenju, humanizmu. Sandžački insan je odabrao karakter koji demonstrira šutnju i šapat, a manjina blefira, laže koristeći se malvrezacijama i manipulacijama, vičući i galameći glasno, pronoseći među ljudima nesigurnost i brigu !

Složićete se da je istina veoma teška ali je i dostižna. Prostor na kojem živi sandžački čovjek, sa svim geografskim karakteristikama, navikao ga je da živi tako kako živi, tj. da poštuje drugog ali i da bude poštovan.
Sandžački insan je prihvatio usud da je muhadžirluk njegova sudbina, pa otuda mnogo je veća domovina Bošnjaka u dijaspori nego li tamo gdje su se rodili oni i njihovi preci.
Dijaspora je pokazala pravu stranu ljudskosti i humanosti, uz sve teškoće s kojima se susreću u tuđini, i veliku brigu i pažnju za svoju domovinu i svoj narod. Ako se ne promijenimo taj kredit se troši…

Nego, mi koji smo ostali da živimu tu gdje jesmo, i prihvatili stvarnost sudbine, želimo da nadjača istina nad bleferstvom i manipulatorstvom, pravda nad nepravdom, poštovanje nad nepoštovanjem, da nestanu blatimiri i ini, jednostavno da se nadjačaju glasovi pokvarenjaka, jer su oni ogromna manjina, kako bi se olakšalo svima koji žive u Sandžaku.

Dostojanstvo čovjeka se mora poštovati, to nije naš izbor, nego je pravilo i kodeks u ponašanju.
Usudio bih se reći da društvena svijest o stanju kojem se nalazimo nedvosmisleno se mijenja na bolje i to je za svaku pohvalu.
Sa druge strane ne smijemo da neprimijetimo niti treba da prešutimo na negativne pojave koje su tu oko nas, ali dostojanstvo i ljudskost trebamo sačuvati i gajiti.

U konačnici, sandžački čovjek voli da živi pošteno od svojih deset prstiju i halal zarade, ali itekako zna da prepozna one koji su nepošteni i usporavaju razvoj i uljepšavanje prostora na kojem živi on i njegovi.

Ove postulate su nam ostavili u amanet naši preci.!!!