Originalni Novopazarski ćevapi i u Dortmundu: Ugostitelj Raif Hamzić predstavlja tradicionalne SANDŽAČKE okuse /VIDEO/

3187

Dortmund – Raif Hamzić, ugostitelj iz Novog Pazara koji je svoj put nastavio u Dortmundu, donosi autentični okus Novopazarskih ćevapa u srcu Njemačke. Hamzić, čija je ugostiteljska karijera započela u rodnom Novom Pazaru, odlučio je proširiti horizonte i predstaviti tradicionalne specijalitete svoje kuhinje internacionalnoj publici.

Hamzićev restoran u Dortmundu brzo je postao popularno mjesto za ljubitelje Balkanske kuhinje, a posebno se ističe originalnim Novopazarskim ćevapima.

“Želja mi je bila da naša tradicionalna jela predstavim široj publici i pokažem bogatstvo naše kulture”, izjavio je Hamzić.

Njegov pristup kombinuje autentične recepte sa savremenim ugostiteljskim trendovima, stvarajući jedinstveno gastronomsko iskustvo.

Restoran ne samo da privlači dijasporu željnu okusa doma, već i Nijemce i druge nacionalnosti koji su zainteresovani za Balkansku kuhinju.

“Reakcije su izvanredne. Ljudi se vraćaju i donose prijatelje, što je najbolji pokazatelj da smo na pravom putu”, kaže Hamzić.

Hamzić naglašava da je kvalitet sastojaka ključan, te da se trudi da nabavlja najsvježije i najkvalitetnije proizvode, što doprinosi autentičnosti i kvaliteti jela.

Hamzić planira i dalje širenje svoje ugostiteljske ponude, sa nadom da će njegovi restorani postati sinonim za kvalitetnu i autentičnu Balkansku kuhinju u Njemačkoj.

“San mi je da svako ko posjeti Dortmund ima priliku probati pravi okus Novog Pazara”, zaključuje Hamzić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *