Osmani: Mala smo zemlja sa velikim srcem, cilj su nam EU i NATO

Osmani: Mala smo zemlja sa velikim srcem, cilj su nam EU i NATO

577

Kosovo treba da bude ponosno na sve što je postignuto od proglašenja nezavisnosti, izjavila je predsednica Vjosa Osmani i naglasila da su svesni da sve to ne bi postigli bez pomoći SAD, NATO i drugih prijateljskih zemalja, prenosi Koha.Osmani rekla je da 14 godina kosovske nezavisnosti nije mnogo, ali ni malo za podsećanje na “težak put” koji su prošli.

”Naša vojska koja će danas defilovati pred vama je spremna i profesionalna u odbrani suvereniteta i teritorije Kosova. Četrnaest godina nije malo da se pamti teški put da se napravi država. Ovi momci i devojke koji paradiraju najbolja su personifikacija države Kosovo, oni su garancija za svaki kutak teritorije “, rekla je ona i seSetila se, kako navode, “žrtvovanja mnogih generacija za slobodu”.

Dodala je da je svaki građanin zaslužan što je Kosovo danas ovde”Danas smo ovde i zahvaljujemo se svima koji su pomogli da se naš san ostvari. Mala zemlja, ali sa velikim srcem i naš cilj su Evropska unija i NATO“, rekla je ona.Osmani je rekla da se na ovom putu moraju očuvati sloboda i nezavisnost, poboljša upravljanje u interesu građana i da se dodatno ojača ekonomija zemlje.

kosovo online
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *