Osumnjičeni bračni par za likvidaciju Anesa Papića ODBACUJE OPTUŽBE!

666

Dvije godine poslije brutalnog ubistva Anela Papića održano pripremno ročište supružnicima Muberi i Senadu Muhoviću. Tvrde da nisu ubice i da će sve što imaju reći na suđenju.

Na pripremnom ročištu supružnici Mubera i Senad Muhović, optuženi da su ubili Anela Papića (32), izjavili su “da u potpunosti odbacuju navode iz optužnice”, kao i “da nisu ubice” i da će sve što imaju reći na suđenju. Njih dvoje se terete da su prije dvije godine u selu Ponorac kod Sjenice tupim udarcima skoro ubili muškarca, a potom dok je još davao znake života – zapalili ga.

Mada su za ubistvo, koje se dogodilo 23. juna 2017, odmah osumnjičeni, a mjesec dana kasnije i uhapšeni supružnici iz Sjenice, optužnica protiv njih potvrđena je tek nedavno. Ako ne bude novih odlaganja, proces bi trebalo da počne krajem ovog mjeseca. U očekivanju suđenja Muhoviću su već 23 mjeseca u pritvoru. Prema navodima iz optužnice, njih dvoje su se sa Anelom Papićem, koji je navodno bio Muberin ljubavnik, sastali u selu Ponorac, gdje su se Anel i Mubera ranije često tajno viđali.

Mubera i Senad Muhović

Upravo tu je Anel ubijen sa 27 udaraca tupim predmetom, najvjerovatnije kamenom, u predelu glave i tijela. Dok je još davao znakove života, Anel je, potpuno unakažen, zapaljen, a zatim je njegov leš odvučen do obližnjeg šumarka, pored puta gdje je pronađen dan kasnije. Muhovići su u međuvrEmenu otputovali u Njemačku i vratili su se početkom jula, nakon što su se na Horgošu dobrovoljno predali pravosudnim organima Srbije.

Ahmo Papić, otac ubijenog Anela, kaže da je njegov sin bio u ljubavnoj vezi sa Muberom Muhović, što je “znala cijela Sjenica”. On je uvjeren da su Mubera i Senad imali jednog ili više saučesnika. Sa nestrpljenjem očekuje suđenje i nada se da će Anelove ubice stići ruka pravde.

Izvor: Novosti.rs