Otkrivamo razloge SUSPENZIJE novopazarskih policajaca

10444

Policijska uprava u Novom Pazaru pokrenula je disciplinski postupak protiv saobraćajnih policajaca Zorana Sekulića (47) i Farisa Mehovića (34) zbog, kako su naveli, teške povrede službene dužnosti.

Oni su udaljeni sa posla do okončanja postupka zbog “nepreduzimanja ili nedovoljnog preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti za bezbjednost lica, imovine i povjerenih stvari, kao i nezakonitog, nesavjesnog, nemarnog rada ili propuštanja radnje koje su prouzrokovale ili su mogle prouzrokovati štetu ili nezakonitost u radu.

– Policijska uprava najoštrije osuđuje neprofesionalno ponašanje svakog pojedinca koji šteti ugledu policije – navodi se u saopštenju novopazarske policije.

Prema nezvaničnim informacijama, Mehović i Sekulić su prije par dana, prilikom kontrole saobraćaja, zaustavili vozača koji je upravljao automobilom pod dejstvom alkohola.

Kada su ga dovezli do Doma zdravlja, kako bi mu utvrdili količinu alkohola u krvi, on je iskoristio njihovu nepažnju i pobjegao, što su oni propustili da prijave pretpostavljenim starješinama.

Nakon što se pojavila informacija da su suspendovani, građani Novog Pazara negodovali su na društvenim mrežama tražeći da se odmah vrate na posao, a pojedini su direktno pisali Ministarstvu unutrašnjih poslova i ministru Aleksandru Vulinu.

– Meni je Mehović pisao 20 kazni i nikad se nisam naljutio, uvijek me je kažnjavao sa pravom. Sekulić i on su dva, možda, najpoštenija saobraćajca u gradu i treba da ih unaprede, a ne da ih suspenduju – jedan je od komentara na Fejsbuku.

Izvor: Novosti