Otkrivamo zašto je sin Muniba Mujagića pretučen, u opticaju i lažni novac – Opširnije o tuči u Sjenici

6015

SJENICA – U neposrednoj blizini Osnovne škole “12. decembar”, prethodno poznate kao “Svetozar Marković”, došlo je do nasilnog sukoba između pristalica Stranke demokratske akcije (SDA) i Stranke pravde i pomirenja (SPP). Sukob se desio u ključnom trenutku lokalnih izbora, a jedan od učesnika je Munir Hamidović, poznat kao Belo, aktivista SDA i član opštinske izborne komisije.

Prema nezvaničnim izvorima, sukob je izbio zbog prisustva M.D., inače mlađeg sina Muniba Mujagića, kandidata za predsjednika opštine i nosioca liste SPP, u blizini biračkog mjesta. To je izazvalo sumnje kod pristalica SDA da se na tom mjestu kupuju glasovi.

Munir Hamidović poznat kao Belo, aktivista SDA i član opštinske izborne komisije, odmah je reagovao na prisustvo M.D., nakon što su pristigle informacije o mogućoj kupovini glasova na tom biračkom mjestu.

Munir Belo Hamidović

Član Izborne komisije ispred SDA – Munir Belo Hamidović

“Došlo je do fizičkog obračuna nakon što su naše sumnje eskalirale,” rekao je jedan od očevidaca. “Hamidović je pristupio mladiću i zadao mu udarac, zbog čega je odmah lišen slobode.”

Hamidović je priveden, a tužilaštvo mu je odredilo pritvor u trajanju od 48 sati.

Apel za nadležne organe i upozorenje građanima

Apelujemo na nadležne i policijske organe da obrate pažnju na informacije koje su naši dopisnici sa terena uspjeli da prikupe. Naime, postoji osnovana sumnja da se u Sjenici dijeli falsifikovani novac u cilju kupovine glasova, pri čemu su kao krivci targetirani članovi političkih partija i pojedine grupe građana.

Takođe, upozoravamo policiju i građane Sjenice na mogućnost novih sukoba između pristalica Stranke pravde i pomirenja i grupe građana okupljenih oko Aldina Dina Kurtovića sa ostalim političkim listama. Prisustvo SPP-a i GG Aldin Dino Kurtović na terenu, posebno u blizini biračkih mjesta, povećava rizik od incidenata u ovom već napetom političkom okruženju.

Kao dokaz da stranke dijele lažni novac, prilažemo falš novčanice, do kojih je došao naš dopisnik.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *