Search

Ovo su pravi heroji Sjenice

Dr Sadjida Bajrović, ljekar specijalista internista – pulmolog, sa stalnim zaposlenjem u BiH, opština Bužim, iako je preko 20 godina van Sjenice, ostala je privržena svom kraju. U Sjenici, žive njeni roditelji i još dva lekara – brat i sestra Almir i Amra, na koje može biti ponosna kao i svi mi na nju! Neka nam je živa i zdrava doktorka Sadjida (Jašar ) Bajrović !

Ismet Iko Graca, omiljeni i uspješni sjenički trgovac, uvijek spreman da priskoči u pomoć svima kojima je pomoć neophodna.
Ovih dana su, doktorka Sadjida i Iko, svako na svoj način, bili pokretači brojnih akcija čiji je cilj bio prikupljanje nedostajuće medicinske opreme i sredstava kako bi se Sjenica što efikasnije izborila sa najtežom situacijom u svojoj novijoj historiji izazvanom haranjem virusa Covid 19.
Ovom prilikom moramo spomenuti i sjeničkog šampiona Asmira Kolašinca, frankfurtskog policajca, ponosnog Pešterca Sanela Turkovića, sjeničkog humanitarca – volontera Eka Suljevića i mnoge druge koji se nesebično daju kroz brojne humanitarne akcije koje su pokrenuli i realizovali proteklih godina.
Gdje zakaže sistem – tu proradi sjenička solidarnost.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.