Pazarci pobjedili odbojkaše Radničkog u “Jezeru“

539

Izuzetno dinamičan i rezultatski neizvestan meč odigrali su “Radnički” i “Novi Pazar” u 14. kolu Super lige Srbije, a na kraju su se pobjedi radovali Pazarci, koji su na parketu hale “Jezero“ slavili rezultatom 3:2.

Alen Didović je dirigovao pobjedom Novog Pazara sa 26 osvojenih poena, uključujući tu i dva ključna bloka u završnici taj-brejka. Odličan utisak ostavio je i novi korektor tima sa Jošanice, mađarski reprezentativac David Sabo, koji je ubeležio 21 poen, a značajan doprinos trijumfu svog tima pružili su i Benjamin Daca sa 16 i Vanja Eremić sa 12 osvojenih poena.

Znalo se i prije ove utakmice da Kragujevčane čeka izuzetno neugodan rival koji je u usponu forme. Na drugoj strani, dvije teške utakmice sa Vojvodinom očigledno su ostavile traga na ekipu Ivana Blagojevića, a kada se na sve to doda izostanak standardnih primača servisa, Nemanje Stevanovića zbog bolesti i Srećka Ristića zbog povrede lakta, jasno je zbog čega Radnički nije imao snage da iz ove prvenstvene bitke izađe kao pobjednik.

Vladimir Jekić bio je centralna figura u taboru Kragujevčana sa 36 osvojenih poena. Nikola Goić osvojio je 13, mladi Ognjen Vidović 12, a Dušan Lopar 10 poena.

“Radnički” se nakon ovog poraza spustio za stepenicu niže na tabeli i trenutno je peti sa 25 osvojenih bodova. U narednom kolu Kragujevčane očekuje gostovanje četvrtoplasiranom Mladom radniku u Požarevcu.

 

izvor Info kgs