Počela izgeadnja kampa za radnike koji će graditi autoput kroz Sandžak

2287

Izgradnja autoputa od Požege do Duge Poljane tebalo bi da počne uskoro. Ovaj projekat je sa više aspekata značajan za cijeli Sandžak. U toku je izgradnja građevinskog kampa za smještaj radnika, kineske firme, koji će graditi autoput kroz Sandžak. Kamp se nalazi na dionici buduće petlje kod Duge Poljane.

Autoput će ići preko Požege, Arilja, Ivanjice, Sjenice do Boljara. Izgradnjom auto-puta biće ostvaren višedecenijski san ljudi sa ovog područja. Od Duge Poljani do Beograda će se stizati za dva sata, a osim boljeg života građana, koji ovde žive, autoput kroz Sandžak je od velikog značaja I za privredni razvoj naše regije.

Član nadzornog odbora u JP Putevi Srbije Bajram Omeragić ocijenjuje da je ovo historijski trenutak za građane na ovim prostorima. Omeragić dodaje da je autoput kroz Sandžak jedan od kapitalnih projekata, koji je svojim zalaganjima u Vladi Republike Srbije postigao Rasim Ljajić.

Kamp za smeštaj radnika kineske firme, počeli su da grade radnici firme Novi Pazar put. Omeragić je istakao da će se zalagati da velliki dio poslova tokom izgradnje autoputa preuzmu I lokalna preduzeća , da se nada da će izgradnja autoputa donijeti posao ovdašnjim građevinskim firmama.
Najavljeno je da će 18.marta, radove svečano otvoriti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.