Pogibju 16 zatvorenika GLEDALE PORODICE sa tribina!

709

Novogodišnja euforija ponijela je meksičke vlasti da u zatvoru organizuju utakmicu dva ozloglašena narko-kartela, rezultat je bio 16 mrtvih i pet povrijeđenih.

Pripadnici Gulf i Zeta kartela su umjesto u fudbalu, riješili da se obračunaju vatrenim i hladnim oružjem za jednu od većih tragedija na razdoblju dvije decenije.

U državi Zakatekas trebalo je da se odigra utakmica zatvorenih članova narko-kartela koja je prerasla u masovni obračun. Kako izvještavaju meksički mediji, situacija je izgledala kao da osuđenici nisu u zatvorenoj ustanovi, već na ulici. Pored improvizovanog hladnog oružja, zatvorenici su imali čak i vatreno zbog čega je i 16 ljudi nastradalo, a pet bilo povrijeđeno.

Meksička štampa piše kako je do obračuna došlo poslije jednog grubljeg faula u kaznenom prostoru što je vjerovatno samo bio okidač za unaprijed planirane nerede.

Ostaje nejasno kako su zatvorenici imali pristup vatrenom oružju, te kako su uspijeli da ga unesu na fudbalsku utakmicu.

Na licu mjesta je nastradalo 15 ljudi, dok je jedan zatvorenik preminuo u bolnici od posljedica ranjavanja. Ono što priču čini dodatno jezivom jeste što su članovi porodica imali mogućnost da prisustvuju svemu, odnosno sa tribina su gledali utakmicu.

Čak dva sata je trebalo čuvarima da zatvor dovedu u red nakon incidenata, 20 vozila hitne pomoći je intervenisalo, dok su gosti evakuisani kako i oni ne bi bili ugroženi.

Bilans zaplijenjenih stvari: Četiri pištolja, 17 noževa, jedne makaze i 77 kesica marihuane.

Izvor: Blic.rs